18.03.2012 23:10

O H L Á Š K Y

 

Pobožnost křížové cesty začíná vždy půl hodiny před plánovaným začátkem večerní mše sv.

V pondělí bude od 10 hodin v klášterním kostele slavena školní mše sv. ke cti sv. Josefa. Budeme při také prosit za budoucnost gymnázia. K 15. 3. škola obdržela 49 přihlášek ke studiu.

Program k jarní rovnodennosti (nejedná se o bohoslužbu) začne v katedrále v úterý 20. 3. v 17 hodin. Podrobnosti najdete na plakátech.

ERF se na svém jednání 15. 3. rozhodla vyhovět žádostí kutnohorské farnosti o pomoc a podpořit vznik církevní mateřské školky částkou 500 tisíc korun. 

Diskusní fórum o charakteru připravované mateřské školky proběhne v pátek 23. 3. od 17 hodin na arciděkanství. Zváni jsou rodiče dětí, kterých by se případný zápis týkal. Více na nástěnce.

Ve středu 21. 3. bude od 19 hodin v CG biblická hodina.

Tradiční pochod pro život se letos koná v sobotu 24. 3. v Praze. Více na nástěnce.

Neděle 25. 3. je dnem modliteb za úctu k počatému životu a za nenarozené děti.

Sbírka příští neděle (25. 3.) je určena na úhradu plošného pojištění církevního majetku v diecézi.

V neděli 25. 3. také proběhne sbírka Misijní koláč. „Zakoupením“ pečiva budete moci podpořit Papežské misijní dílo. Další informace a případné nabídky pomoci u L. Cinerové.

Duchovní obnova pro mládež od 15 let bude o víkendu 23. - 25. března v Jeníkově u Hlinska. Přihlášky u P. Tobka.

V neděli 25. 3. začíná týden modliteb za mládež. Cílem je provázet modlitbou aktivity mládeže a pro mládež, pomoci mladým uvědomit si, že patří do společenství církve a vnímat krásu i náročnost tohoto životního období. Více na www.bihk.cz/pastorace/diecezni-centrum-pro-mladez/aktuality.

V sobotu 31. 3. se v Hradci Králové uskuteční tradiční diecézní setkání mládeže.

V úterý 27. 3. bude v Tylově divadle představení Moravské pašije Víti Marčíka.  Začátek v 19 hodin, vstupné 70 Kč.  Srdečně zve P. Uhlíř. Více o představení na www.teatr.cz

Úklid katedrály před velikonocemi je naplánován na pátek 30. března od 8 hodin. Uvítáme každou pomoc.

V noci ze soboty 24. 3. na neděli 25. 3. se mění čas ze zimního na letní.

Přirozenou součástí přípravy na slavení Velikonoc a vyvrcholením postního úsilí je sv. zpověď. Příležitost ke slavení sv. smíření je vždy před večerní mší sv. a po dohodě také v jiných termínech. Prosím, neodkládejte sv. zpověď až na Svatý týden.

Pavel Tobek

—————

Zpět