15.08.2011 17:21

OHLÁŠKY

 

Církevní svátky a památky:

Po        15.8.    slavnost NANEBEVZETÍ PANNY MARIE, doporučený svátek

So        20.8.    sv. Bernarda, opata a učitele církve

Ne        21.8.    21. neděle v mezidobí

Po        22.8.    Panny Marie Královny

St         24.8.    svátek sv. Bartoloměje, apoštola

So        27.8.    sv. Moniky

Ne        28.8.    22. neděle v mezidobí

 

V neděli 28. srpna bude součástí bohoslužby žehnání školákům a učitelům.

Kutnohorská farnost připravuje na 17. září farní výlet – poutní zájezd do Milevska, Prachatic a Lomce. Podrobnosti včetně kontaktů pro přihlášení najdete na nástěnce.

Do 26. srpna bude mít P. Tobek dovolenou. V neodkladných záležitostech duchovní povahy ho bude zastupovat P. Stařík, administrátor v Čáslavi.

Papež Benedikt XVI. vyzval věřící k modlitbám za nadcházející Světové dny mládeže, které se budou konat ve španělském Madridu ve dnech 16. až 21. srpna.

"Protože se blíží oslavy nadcházejících Světových dnů mládeže v Madridu, vyzývám vás, abyste prosili Pannu Marii o přímluvu, aby toto setkání přineslo očekávané plody. Hezkou neděli,"  řekl Benedikt XVI. z lodžie apoštolského paláce v Castel Gandolfo.

Čeští poutníci se na cestu do Madridu vydali v pondělí 8. srpna večer. Do 15. srpna je bude hostit španělská diecéze Tarragona, kde se budou společně připravovat na samotné Světové dny mládeže, které pro ně začnou v Madridu 16. srpna.

Svatý otec na setkání v Madridu přiletí večer ve čtvrtek 18. srpna. V pátek 19. srpna v 19:30 se zúčastní Křížové cesty, která povede ulicemi Madridu směrem k náměstí Plaza de la Cibeles.

V sobotu 20. srpna je hlavním bodem programu vigilie s papežem, která začne ve 20:30 hodin. Světové dny mládeže pak vyvrcholí v neděli 21. srpna v 9:30 mší svatou na Cuatro Vientos, které bude Benedikt XVI. předsedat.

Z České republiky se na Světové dny mládeže vydává přes 3 tisíce mladých. Celkově se v Madridu očekává na 1,5 mil. účastníků.

S  českou výpravou míří do Madridu pět biskupů: arcibiskupové Dominik Duka z Prahy a Jan Graubner z Olomouce a biskupové František Václav Lobkowicz z Ostravy, František Radkovský z Plzně a Pavel Posád z Českých Budějovic. České katecheze  povedou v hale Pabellón de Convenciones arcibiskup Graubner a biskupové Radkovský a Posád.

(zdroj: Tiskové středisko ČBK)

 

Přeji a vyprošuji Boží požehnání těm, kdo užívají dovolených a prázdnin, i vám, kteří tak právě nečiníte.

                                                                                  Pavel Tobek

—————

Zpět